- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Grupy producentów rolnych i organizacje producentów
Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu, organizuje bezpłatną konferencję pod nazwą „Grupy producentów rolnych i organizacje producentów – tworzenie, rozwój i wsparcie finansowe”…
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Nowoczesna produkcja rolnicza, wyjazd studyjny do Francji
W dniach od 25 lutego do 1 marca 2024 roku Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zorganizował wyjazdu studyjny do Francji na targi rolnicze Salon De L'agriculture pod tytułem „Nowoczesna produkcja rolnicza”.
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Publikacje i filmy
Zwalczanie warrozy testowane w Sielinku
FILM powstał w trakcie prób innowacyjnego rozwiązania w środowisku naturalnym życia pszczół
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Publikacje i filmy
Prototyp urządzenia zwalczającego warrozę
ZOBACZ FILM
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Operacja Chów i hodowla małych przeżuwaczy
Wydarzenie dedykowane rolnikom, mieszkańcom obszarów wiejskich oraz doradcom, zainteresowanym tematyką chowu i hodowli małych przeżuwaczy. Owiec, kóz i alpak.
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: LPW
FILM "Woda dla rolnictwa - rolnictwo dla Wody"
W ramach projektu Lokalne Partnerstwo ds. Wody Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu wraz z Panem Patrykiem Kokocińskim zrealizowali film instruktażowy dotyczący możliwości retencjonowania wody w gospodarstwie rolnym. Wszystkich zainteresowanych tematyką przeciwdziałania suszy zachęcamy do obejrzenia!
- Autor: Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Warsztaty piekarnicze w ramach SIR
W dniach od 10 do 11 października 2023 roku Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zorganizował operację pod tytułem „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”, której przedmiotem były warsztaty piekarnicze dla grupy 25 osób z obszaru Wielkopolski.