- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Grupy producentów rolnych i organizacje producentów
Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu, organizuje bezpłatną konferencję pod nazwą „Grupy producentów rolnych i organizacje producentów – tworzenie, rozwój i wsparcie finansowe”…
- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Nowoczesna produkcja rolnicza, wyjazd studyjny do Francji
W dniach od 25 lutego do 1 marca 2024 roku Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zorganizował wyjazdu studyjny do Francji na targi rolnicze Salon De L'agriculture pod tytułem „Nowoczesna produkcja rolnicza”.
- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Operacja Chów i hodowla małych przeżuwaczy
Wydarzenie dedykowane rolnikom, mieszkańcom obszarów wiejskich oraz doradcom, zainteresowanym tematyką chowu i hodowli małych przeżuwaczy. Owiec, kóz i alpak.
- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Aktualności z SIR
Warsztaty piekarnicze w ramach SIR
W dniach od 10 do 11 października 2023 roku Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich zorganizował operację pod tytułem „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”, której przedmiotem były warsztaty piekarnicze dla grupy 25 osób z obszaru Wielkopolski.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: Aktualności z SIR
Strefa Innowacji na Krajowych Dniach Pola w Sielinku
W dniach 3-5 czerwca 2023 roku w ramach Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2022-2023 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu zorganizował operację pod tytułem „Strefa Innowacji – Krajowe Dni Pola 2023”.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: Aktualności z SIR
Bezpłatne szkolenie z tworzenia krótkich łańcuchów dostaw żywności
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie zaprasza do udziału w szkoleniu e-learningowym na temat „Organizowanie i funkcjonowanie krótkich łańcuchów dostaw żywności - krótkie łańcuchy dostaw żywności metodą rozwijania lokalnych rynków dla żywności produkowanej lokalnie”.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: Aktualności z SIR
Sztuka Robienia Kiełbas. Warsztaty w ramach operacji „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”
Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) w terminie 13-15 grudnia 2022 roku zorganizował dla grupy 25 osób trzydniowe warsztaty z zakresu przetwórstwa kiełbas w ramach operacji „Nowoczesne rozwiązania w przetwórstwie żywności”.