- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Wydarzenia
Podkarpackie rolnictwo – nowoczesność i tradycja na Krajowych Dniach Pola w Boguchwale
Rozmowa z Robertem Pieszczochem Dyrektorem Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.
- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Wydarzenia
Święto pszczelarzy w Sielinku
W sobotę, 6 kwietnia odbędzie się jubileuszowa, trzydziesta już edycja Forum Pszczelarskiego, organizowanego wspólnie przez Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu i Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Poznaniu.
- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Wydarzenia
Krajowa Wystawa Gołębi Młodych w Sielinku
Poznański Związek Hodowców Gołębi Rasowych i Drobiu Ozdobnego oraz Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu zapraszają na Krajową Wystawę Gołębi Młodych Rasowych, Królików i Drobiu Ozdobnego, która odbędzie się w Sielinku koło Opalenicy, w dniach 2-3 grudnia 2023 roku.
- Norbert Kowalski
- Kategoria: Wydarzenia
Konferencja Kierunek Innowacja
Z Nowym Rokiem wracają regionalne konferencje „Farmera” – Kierunek Innowacja. To szerokie grono znamienitych prelegentów i gości oraz wiele sesji, w których poruszone zostaną najbardziej aktualne i najważniejsze dla rolników tematy.
- Maciej Zimnicki
- Kategoria: Konkursy
Konkurs dla producentów bydła mięsnego
Ruszyła kolejna edycja, ogłoszenie wyników na początku 2024 roku.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: Konkursy
Weź udział w 3. ogólnopolskim konkursie filmowym „Świat się kręci wokół wsi”
Przypominamy, że trwa ogólnopolski, amatorski konkurs filmowy „Świat się kręci wokół wsi” zorganizowany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerami w organizacji konkursu są: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Zgłoszenia przyjmowane są do 22 września 2023 roku.
- Marta Kaczmarek
- Kategoria: Konkursy
Konkurs dla szkół gastronomicznych na autorskie danie główne
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Inicjatywa Kulinarna zapraszają do wzięcia udziału w 12. edycji Ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.